Sanatın kalbi Kütahya'da atacak..

 4 Kez KHA en iyi sanatçı ödülüne layık gördüğümüz Mozaik sanatçısı Haşim Can yine güzel bir sanal sergi ile gündemde sergide yüze yakın sanatçı eseri sergileniyor gecen yıl yılın sanatçısı seçilen Mine Sarmış ve bir birinden kıymetli sanatçılar ile Kütahya'da anlamlı bir sergi sanat adına değerli bir hizmet işte bu serginin ayrıntıları




MUHTEŞEM “CUMHURİYET SERGİSİ”

Uluslararası Germiyan Kültür Sanat Edebiyat ve Bilim Derneği tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yılı anısına muhteşem karma ve sanal “CUMHURİYET SERGİSİ” düzenlenmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durum gereğince İç İşleri Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının da içinde bulunduğu tüm etkinlikler 02 Aralık 2020 tarihine kadar, Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından da 16 Ekim’den itibaren




“vatandaşlarımızın içinde bulunduğu bütün faaliyetler” 15 süreyle ertelenmesi üzerine, daha önceden planlanan sergimiz yaşanan bu yasal ve pandemi kuralları nedeniyle Sanal “CUMHURİYET SERGİSİ” olarak düzenlenmiştir.


Cumhuriyetimizin 97.yılı anısına 97 sanatçıyla yapılması planlan sergi ülkemizin farklı şehirlerinden olmak üzere 97 ressam ve fotoğraf sanatçısı, 20 şair, 20 yazar,13 müzisyen toplam 150 sanatçıyla Kütahya’mızda bir ilk ve sanal sergi olarak açılmıştır.

Karma ve Sanal” CUMHURİYET SERGİSİ” Kütahya İl Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi sergi salonu kullanılarak düzenlenmiştir. Böyle zor şartlarda bile dayanışma içinde bulunan Uluslararası Germiyan Kültür Sanat Edebiyat ve Bilim Derneği üyelerinin başarılı projelerle her zaman ve her şart altında hazır olduğu görülmektedir. Sergimizde yanımızda yer alan, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan, eser göndererek destek veren ressam ve fotoğraf sanatçıları, müzisyen, yazar, şair tüm sanatçı dostlarımıza en kalbi teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

Burada ayrıca bu sergiyi başlangıçta ortak olarak yapmamızı kabul eden Kütahya Belediye Başkanımız Alim IŞIK Bey’e de verdikleri destek ve katkılardan dolayı ayrıca teşekkür teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar